Fruktansvärt varmt inomhus

Hej.

Jag bor högst upp i en lägenhet med fönster mot sol sidan.
Får något olidligt varmt inne och undrar om det finns möjlighet att åtgärda detta?.
Fanns inga persienner då fönstrena ej är gjorda att kunna ha dessa, blir en glipa mellan fönster och mörkläggnings gardiner där värmen samlas och sprider ut sig i resten av lägenheten.

Skulle verkligen behöva hjälp med en lösning.

Kommentarer

 • Hej Linus!

  Ja det är extremt varmt ute just nu. Vi tipsar om följande åtgärder för att hålla sig sval under de dagar värmebölja råder:
  • Stäng ute solen och värmen genom att dra för gardinerna under dagen. Om det blir en glipa mellan gardin och fönster kan du kanske ställa något som trycker gardinen mot fönstret så att värmefickan minskar. När luften ute är varmare än luften inne och solen ligger på bör du också se till att stänga alla fönster. Behåll fönstren stängda tills det blir svalare framåt kvällen.
  •  Öppna dina fönster men bara på kvällen. När temperaturen sjunker och luften ute är svalare än den inne är det bra att öppna fönstren för att få in kallare luft i lägenheten. Ordna korsdrag genom att öppna fönster i två rum så luften kan röra sig mellan.
  • Om du har en fläkt kan du ställa en skål med is framför fläkten. Då kyls luften ned i takt med att isen avdunstar.
  •  Stäng av datorn, tv:n och andra elektriska apparater.  Låt dem inte stå i stand by-läge. De utstrålar värme.
  •  Duscha kallt och drick mycket .För att hålla dig själv sval är det bra att duscha kallt och självtorka.Tänk också på att dricka mycket vätska, även om du inte är törstig. Kroppen blir lättare uttorkad när det är varmt ute.


  Irina Uthyrare/kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.